Fashion Victim
Latest

Latest

 • veneziani_featured 24 November, 2015 Dicső múlt, harmonikus jelen

  A mai bejegyzésben egy olyan olasz márkát mutatok nektek, amelyet Instagramon találtam és azonnal megihletett....

 • steinberger_featured 20 November, 2015 Légy energikus!

  Ha jól választjuk meg, hogy milyen ételeket, italokat viszünk be szervezetünkbe az őszi hónapokban, a...

 • electrolux_swarovski_featured 13 November, 2015 Csillogó tisztaság az ünnepekre

  Az Electrolux kedden mutatta be a Swarovski kristályokkal díszített kéziporszívóját. Az Ergorapido egyediségének és díjnyertes formatervezésének köszönheti népszerűségét. Az Electrolux azzal...

 • sony_hear_featured 12 November, 2015 Egy fejhallgató, ami öltöztet

  Idén ősszel keresd a színeket és válassz olyan kiegészítőket, melyek kitűnnek, de ne feledkezz el...

See all
Popular

Popular

See all
Features

Features

See all
24 November 2015, 20:20. Posted by Comments Off on Dicső múlt, harmonikus jelen

A mai bejegyzésben egy olyan olasz márkát mutatok nektek, amelyet Instagramon találtam és azonnal megihletett. Rögtön megnéztem a honlapot, amelyen rengeteg hasznos információt találtam: történelem szakos tanárjelöltként nagyon szeretem azokat a tervezőket, akik büszkén tekinthetnek vissza dicső múltjukra, amely a jelenben is töretlen.
A Veneziani legendás sikertörténete egészen a 19. századig nyúlik vissza. Tervezője, Jole Veneziani 1901-ben született a dél-olaszországi Tarantoban, majd Milánóba költözött: az olasz divatfőváros adott otthont neki, ahol beindult a karrierje. A tervezőnő innovatív dizánja egy csapásra ismertté vált nem csak a helyiek körében, hanem világszerte is. Olaszország nagyjai között tartották számon, olyan nevekkel említették együtt, mint például Emilio Pucci és Sorelle Fontana.
A Veneziani különlegessége az elegáns formákban, a fényűző díszítésekben, a precíz és pazar kivitelezésben és a modern ám mégis klasszikus és kifinomult stílusban jelenik meg. A tervezőnek volt érzéke ahhoz, hogy meglássa mi lesz divatos és felkapott a jövőben. Sok mindenben úttörőnek számított: az elsők között használt szőrmét ruhaanyagként, melynek segítségével luxusdarabokat tudott elkészíteni. Emellett szokatlan matériákat és színeket kombinált avantgárd sziluettjeihez. Jole Veneziani korának egyik legkeresettebb couturier-je volt. Olyan ikonikus hölgyek rajongtak a kreációiért, mint például Josephine Baker, Marlene Dietrich, Maria Callas vagy Lucia Bosè.
A márka  2013 szeptemberében született újjá, amikor az ismert Montenapoleone úton kialakították a bemutatótermet. Ezzel a lépéssel az ikonikus Veneziani visszatért régi fényéhez, amelyben hajdanán tündökölt: a luxushoz és az időtálló minőséghez. Ott lett újra népszerű, ahol minden kezdődött.
Az olasz brand örökségét Federico Bano viszi tovább vezérigazgatói pozícióban. Fia, Andrea projektmenedzserként biztosítja Jole Veneziani szellemi hagyatékát, illetve a divatház folytonos munkáját.

veneziani

Tovább