A Honor 8 megújult kezelőfelülete

03 May 2017, 19:30. Posted by

Nemrég megújult a gyönyörű cseresznyevirág rózsaszín Honor 8 okostelefonom kezelőfelülete, így megosztom a tapasztalataimat. A Honor 8 Android 7.0 operációs rendszert és EMUI 5.0 felhasználói felületet kapott, amely a frissítést követően egyszerűsített és testre szabhatóbb kezelőfelületet, fejlettebb funkciókat és hatékonyabb működést ígért.
Telepítést követően először a letisztultabb dizájn tűnt fel, majd az első naptárértesítésemre kattintva egyértelművé vált, hogy itt más változások is történtek. Az értesítési panelen az egy alkalmazásból érkező értesítések összevonva jelentek meg, amelyeket egy kattintással kibontva kezelhetek. Így a sok figyelmeztetés miatt korábban sokszor kaotikus értesítés hegyeim átláthatóvá váltak. Az értesítések mellett az ugyanitt található gyorsindító panel személyre szabhatóvá vált, így valóban a számomra leghasznosabb funkciókat érhetem el két kattintással.
Az új kezelőfelületen hamar felfedeztem két nagy kedvencem, az osztott képernyős módot és az Iker-alkalmazást. Az osztott képernyős móddal végre nem kell oda-vissza ugrálnom két alkalmazás között, hanem egyszerűen a négyszet alakú gombot nyomva tartva a Honor 8 többablakos nézetbe válthatok. Így egyszerre tudok például Skype-on telefonálni és a képeimet szerkeszteni. Az is praktikus újítás, hogy az Áttekintés gombra duplán rábökve a legutóbb használt alkalmazás nyílik meg.
A másik kedvencemmel, az Iker-alkalmazás funkcióval egy alkalmazásba egyszerre két különböző felhasználó fiókkal is bejelentkezhetek, például Facebookra vagy WhatsApp-ra. 

Hasznos újítás még a véletlen képernyő érintés felismerése. A rendszer felismeri, ha a képernyőhöz valószínűleg nem szándékosan értem hozzá, és nem reagál rá. Nagyon sok bosszúságtól ment meg.
Mivel elég sok alkalmazást használok, a telefonom átláthatóságán az új Alkalmazáslista elrendezés is nagyot segített. Ez a választható elrendezés az egyszerűbb és rendezettebb képernyő érdekében a főképernyőről egy alkalmazáslistába rejti a nem rendszeralkalmazásokat. Ráadásul az alkalmazások az új EMUI a felhasználó szokások szerint optimalizálja a források elosztását. A leggyakrabban használt alkalmazásokat a háttében készenlétben tartja, amelyek így igény amikor szeretném, a korábbinál még gyorsabban töltődnek be.
A biztonsági frissítés nagyon fontos dolog, de az okostelefonom engem  is, mint szerintem mindenkit, a lehető legrosszabbkor szokott figyelmeztetni. Szerencsére a frissítésnek ezt is sikerült kiküszöbönie, és mostantól a legfrissebb biztonsági eszközök a háttérben töltődnek le. 
Eddig sem volt panaszom a Honor 8 akkumulátorára, de ezt is lehetett fokozni, ugyanis a továbbfejlesztett adatforgalom vizsgálatnak köszönhetően a készülék csökkentett üzemmódba vált, ha nem érzékel aktivitást, az új energiatakarékos mód aktiválást követően korlátozza a háttéralkalmazások aktivitását, csökkenti vagy kikapcsolja egyes vizuális hatásokat és hangokat, és kikapcsolja a háttérben az e-mail lekérést a fogyasztás csökkentéséhez. Ezért mostantól nem kell kilépnem az alkalmazásokból, hogy ne merítsék feleslegesen a készülékem, a telefon ezt a kérdést is megoldja helyettem.
Ha kíváncsi vagy a Honor 8-ra vagy más Honor készülékekre, a www.honor8.hu és a www.hihonor.com oldalon tájékozódhatsz.This entry was posted in Hírek, Latest. Bookmark the permalink.
SCROLL TO TOP

Comments are closed.