Divatinvázió Pac-Man módra

28 January 2016, 20:45. Posted by

Ki ne ismerné a világ egyik leghíresebb japán játékát, Pac-Man-t? A 80-as évek szülöttei bizonyára irányították már a szórakoztató kis sárga fejet, aminek a labirintusban meg kellett ennie a pontokat és el kellett kerülnie a négy szellemet, amik mindig el akarták őt kapni. Népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy hamar a popkultúra részévé vált, illetve, hogy a 2016-os tavaszi/nyári szezonra két ismert és tehetséges tervező is Pac-Man-ből merített ihletet.
Elsőként Nicholas Kirkwoodot említem meg, aki tavaly ünnepelte 10 éves munkásságát. Az angol cipőtervező 1980-ban született, így az ő gyerekkorát végigkísérte Pac-Man, ennek hatására piacra dobta limitált szériás kollekcióját, amelyből két pár magassarkún is a mosolygós sárga fej néz vissza ránk.

kirkwood_pacman

pacman_shoes

A cipőkhöz kétféle kiegészítőt is készített a tervező: az egyik egy lapos kistáska, a másik egy táskára akasztható charm. Aki esetleg még nem próbálta az addiktív játékot, Kirkwood weboldalán tud játszani Pac-Man-nel.

nicholaskirkwood_pouchette

pacman_charm
Egy másik kedvenc dizájnerem, az 1985-ben született Urania Gazelli is Pac-Man-ből inspirálódott. A görög tervezőnő a tőle már megszokott, precízen kivitelezett, minőségi, plexiből készült intarziás clutchokkal rukkolt elő tavaszra. Az egyik táska különlegessége, hogy a mintával egy síkban egy tükör található, amiben könnyen meg tudjuk igazítani a sminkünket. A kollekció – amelyet alapvetően a sárga-kék-piros színkombináció ural – tökéletes azoknak, akik kedvelik a vidám és játékos kiegészítőket.

urania_gazelli_pacman_clutch

urania_gazelli_pacman

pacman_pfw

pacman

pac_man

pac_man2

uraniagazelli

A fotókat az Olympus E-PL7-es típusú géppel készítettem.

This entry was posted in Latest, Popular, Tervezők. Bookmark the permalink.
SCROLL TO TOP

Comments are closed.