Kalapok egyenesen Szibériából

03 May 2014, 9:00. Posted by

Read also in / Olvasd más nyelven: Angol

A high fashion nem csak Párizsban, Milánóban, Londonban vagy New York-ban létezik, hanem olyan általában csak keveset említett és hideg területen is, mint például Szibéria. Meglepő vagy sem, de ott is léteznek olyan tehetségek, akik képesek az haute couture színvonalán alkotni.
Ezt a bejegyzést melegen és szeretettel ajánlom azoknak, akik rajonganak a különleges kalapokért, illetve fogékonyak az orosz divatra.

A Chapeau Egoiste lenyűgöző kreációit nemrég fedeztem fel véletlenül Instagramon.
A márka mögött egy orosz házaspár, Svetlana Gulyaeva és Denis Gulyaev áll. Túl sok információ nem áll rendelkezésemre róluk, de annyit megtudtam, hogy egy korábbi bejegyzésemben említett tervezőtől, Anya Caliendotól tanulták meg a kalapkészítés fortélyát.
Svetlana és Denis Novoszibirszkben él és dolgozik, a legjobb minőségű anyagokból (például selyem, bársony, tüll, pávatoll, flitter, gyöngy vagy Swarovski kristályok) készítenek akár egyedi megrendelésre is kalapot, illetve fejdíszt. Minden egyes darab varrógép és ragasztó használata nélkül kézzel készül. A kalapok többek között a 20. századi francia divatot, Anna Kareninát és Salvador Dalít idézik meg azoknak, akik érdeklődnek a múlt eseményei és nagyjai iránt.

Néhány hete emaileztem Svetlanaval, megrendeltem egy gyönyörű fejdíszt, ami a férje, Denis ötlete. Két képet megosztok az előkészületekről, szerintem nem kell magyaráznom, önmagukért beszélnek a fotók.
Már alig várom, hogy láthassam és viselhessem a végeredményt.

Aki még több exkluzív kalapra kíváncsi, kattintson ide!

This entry was posted in Latest, Popular, Tervezők. Bookmark the permalink.
SCROLL TO TOP

Comments are closed.